Elsker du også lasagne – så læs med her

27 December 2018
admin

editorial

Varm dampende nylavet lasagne

Ja det er lige så tænderne løber i vand, hvis du tænker på en portion nylavet lasagne. Lasagne skal nemlig allerhelst sættes på bordet, lige når den er kommet ud af ovnen. Så er alle de gode smage mest markante, og den gode duft af retten breder sig til alle omkring bordet.

Og du kan sikkert også næsten høre, hvordan alle siger noget i stil med “neeej hvor ser det lækkert ud” eller “hvor dufter det dog bare skønt“.

Lasagne – en italiensk klassiker

Lasagne er i sandhed en klassisk italiensk ret. Det er nemlig i den norditalienske by Bologna, at retten har sit udspring. Og den mest udbredte version af lasagne hedder derfor også Lasagne Bolognese. 

Faktisk er der en markant forskel på den version af lasagne du får i Italien, og den version vi spiser i Danmark. I Italien er der således en del mere pasta (altså lasagneplader) i, end der er i den danske udgave, hvor vi er mere rundhåndede med fyldet.

Men den italienske lasagne er selvfølgelig mere autentisk, i og med at lasagne jo i bund og grund er en pastaret.

Det er en fordel, hvis du benytter frisk pasta

Du kan vælge enten at benytte frisk pasta eller tørret pasta. I Danmark vælger rigtig mange at benytte den tørrede version, som kan købes i pakker i alle supermarkeder.

Men som med alle mulige andre råvarer så giver det det bedste resultat, hvis du tilsætter friske ingredienser. De friske pastaplader behøver heller ikke at blive forkogt ligesom de tørrede pastaplader. Når du anvender tørrede pastaplader, så kræver det rigtig meget væde i din lasagne, for at pladerne skal kunne blive møre og bløde.

Skal der tilbehør til lasagne?

Retten kan sagtens spise uden nogen form for tilbehør. Den er i sig selv en færdig hovedret, som ikke behøver hverken ris, kartofler eller nogen form for pasta.

Hvis du alligevel gerne vil lave noget ved siden af, så tilbered en simpel salat med lidt olivenolie på.

Buon appetito

 

More articles

02. November 2024

Lejebolig i Skive