Elsker du også en god frikadelle?

27 December 2018
admin

editorial

Er der forskel på frikadeller og kødboller?

Hvis du finder en oversættelse af frikadeller til engelsk, så vil du nok støde på ordet “meat balls” – altså “kødboller“.

Men det passer vel ikke rigtig til vores frikadeller. Hvis vi skal tale om kødboller på dansk, så mener vi vel snarere de kødboller, som vi laver til boller i karry. Det er ganske vist den samme fars som til frikadeller, men smagen og konsistensen er jo vidt forskellig. Og så er kødboller jo også kogte, mens frikadellerne er stegte.

Vi har selvfølgelig også de helt små kødboller, som vi putter i suppe sammen med melboller.

Har du en god opskrift på frikadeller?

Du har nok prøvet at lave frikadeller før. Og så ved du, at der skal bruges noget fars af svinekød eller kombineret svinekød og kalvekød. Det skal røres godt sammen med løg, æg, mel, mælk samt krydderier, som primært er salt og peber. Det er ikke nogen svær ret at lave, men derfor får du alligevel en god opskrift.

Klik på linket, så lander du på den perfekte opskrift på frikadeller.

Hvad spiser du helst til frikadeller?

Hvis vi skal holde os til det helt traditionelle, så skal frikadeller spises med almindelige kartofler til eller også kartoffelsalat. Og kartoffelsalaten skal nok helst være i den kolde udgave. En klassiker til frikadeller er også en god hjemmelavet agurkesalet.

Desuden kan du jo variere med stort set alle former for grøntsager til. Frikadellen har jo ikke nogen nogen meget markant smag, så den kan sagtens kombineres med stort set alle smagsvarianter.

Det eneste der nok ikke passer til frikadeller, er dog pasta. Det er også noget med, at den traditionelle brune sovs til frikadeller slet ikke passer til pastaen.

Endelig kan du også spise både varme og kolde frikadeller på et godt stykke rugbrød. 

 

 

More articles

14. March 2024

Parkeringsselskab