En varmepumpe kan hjælpe dig med at spare på varmeregningen – uden at du behøver spare på varmen

08 October 2018
Astrid Pedersen
En varmepumpe kan hjælpe dig med at spare på varmeregningen - uden at du behøver spare på varmen

Ønsker du – i lighed med størstedelen af alle danskere – at skære en ordentlig luns af dine årlige udgifter til varme? Så bør du læse med her. For det er faktisk muligt at slå mellem 60 og 80 procent af varme- eller el regningen hvert eneste år, hvis du skifter dine gamle varmekilder ud med en moderne og energi besparende varmepumpe.

Hvorfor skal jeg skifte til varmepumpe?

En varmepumpe er den mest miljøvenlige og energi effektive varmekilde, du kan have i dit hus. Uanset om du på nuværende tidspunkt får din varme fra et gas eller olie fyr, eller om dit hus er plastret til med dyre, ineffektive elvarme paneler, kan du spare rigtig mange penge på at skifte til tilsvarende varmepumper. Og så er du samtidig flink ved miljøet – da varmepumper generelt er mere energi effektive end de mere gammeldags former for varmeforsyning, forbruger de ikke så megen strøm, og er derved også mere miljøvenlige.

Hvilken type varmepumpe skal jeg vælge?

Typen af varmepumpe, du bør vælge, kommer meget an på den type varmefordelings anlæg, af hvilket dit hjem benytter sig. Har du et vandbaseret fordelingsanlæg, får du mest ud af en luft til vand varmepumpe, som benytter sig af forskellen på indendørs og udendørs temperatur til at generere varme energi, som anvendes til at varme vandet op. En effektiv luft til vand varmepumpe kan sagtens varme såvel forbrugsvand som vand til opvarmning af hjemmet op i et omfang, som gør, at du med god samvittighed kan tage lange, varme bade i de kolde måneder. Benytter du der imod elvarme i dit hjem, kan du erstatte elradiatorerne med en luft til lift varmepumpe, som ydermere har den store fordel, at den renser luften for partikler og mikro organismer, og kan fungere som air condition i det varme sommerhalvår.

Find den rette varmepumpe på gramenergi.dk

More articles