Find de mest sikre og lette svømmeveste på markedet

28 July 2021
Astrid Pedersen
image

Skal familiens ferie foregå nær vand, for eksempel en swimming pool eller en strand? Så bør du overveje at udruste familiens medlemmer med smarte svømmeveste. I hvert fald hvis I skal dyrke vandsport eller der er små børn i familien.

Hvad er en svømmevest?

En svømmevest er en vest som du kan iføre dig i forbindelse med vandsport, for eksempel stand up paddling eller windsurfing som foregår tæt på kysten. Du kan også anvende en svømmevest til dit barn hvis det endnu ikke har lært at svømme.

En svømmevest kaldes også en badevest eller en flydevest. Svømmevesten hjælper barnet med at holde sig flydende i vandet så det ikke kommer under vand overfladen og dermed risikerer at drukne.

Du må selvfølgelig aldrig lade dit barn bade uden opsyn, hverken i havet eller i poolen – heller ikke selv om barnet er iført svømmevest. Men med en svømmevest kan det være både sjovere og mere behageligt for barnet at bevæge sig i vandet.

Således kan du ved hjælp af en svømmevest lære barnet at blive tryg og fortrolig med vandet. Og så lærer barnet hurtigt selv at svømme.

En svømmevest er ikke en redningsvest

Du bør ligeledes være opmærksom på at en svømmevest ikke er en redningsvest. Du bør således ikke udruste din båd med svømmeveste – her er de godkendte redningsveste påkrævede.

En svømmevest er ikke forsynet med en krave som kan holde hovedet oven vande. Derfor bør du kun bruge en svømmevest hvis du dyrker eksempelvis kite surfing, windsurfing, vandski eller kajak. Er du ude på åbent vand skal du være iført redningsvest. Og det samme gælder de øvrige besætnings medlemmer.

Hvor finder jeg de bedste svømmeveste?

Du bør se dig godt for når du køber svømmevest. Kig ind forbi Ferieudstyr.dk og find de mest aktuelle anmeldelser af svømmeveste anno 2021.

More articles