Forlæng din bils levetid

14 December 2019
Frederik Mikkelsen
Forlæng din bils levetid

Hvis du holder af din bil, så forlæng dens levetid, så du kan beholde den så længe som muligt, og derved undgår at skulle skifte den ud i utide.
En bil kan faktisk holde i rigtig mange år, med den rette vedligehold. Se bare på de gamle veteranbiler, der stadig ses i kørende tilstand. Tænk hvis du kunne beholde den samme bil i 20-40 år? Det er faktisk en mulighed. Hvis du sørger for at passe godt på den og udskifte reservedele ved behov. Det er naturligvis også vigtigt at begrænse rustskader, inden de griber for meget om sig.

Udskift dele ved behov

Hvis du ønsker at beholde din bil så længe som muligt, så er det nødvendigt med vedligehold. Hvis du ikke selv kan se, hvad der bør køres, så find en troværdig mekaniker, som kan hjælpe dig med det. Der er for eksempel forholdsvis simple ting, der kan gøres, for at forlænge levetiden med et helt årti. En rigtig god ting at gøre for din bil, er at parkere den i en garage eller til nøds i en carport eller andet halvtag, for at begrænse det værste regn og den medfølgende slidtage. At holde bilen tør mindsker rust og fugtskader på din bil.

Regelmæssig serviceeftersyn

Det er ligeledes en god idé at sende bilen til serviceeftersyn hos en mekaniker en gang årligt. Her kan de på værkstedet se, om der er noget, som bør gøres, samt skrue, smøre og anden pleje. Du kan læse mere om, hvad du selv kan gøre, for at passe godt på din bil på køretips.dk.
Du kan også lave en aftale med dit autoværksted, om at få besked når det er tid til et nyt serviceeftersyn af din bil. Så slipper du for selv, at skulle tænke på det og kan bekymre dig om vigtigere ting i livet.

More articles