Gulvafslibning – er det dét, du har brug for?

20 January 2021
Camilla Skøtt

Har du lidt penge til rådighed til at sætte boligen i stand for, og kan du ikke helt vurdere, hvor du bruger dem bedst? Grundlæggende er der to store udgifter; nemlig maling og gulvafslibning. Har du ikke råd til begge dele, hvad skal du så vælge?

Står du i en situation, hvor du har brug for en gulvafslibning, men kunne dine vægge også godt trænge til en kærlig hånd? Så skal du vurdere, hvor det er bedst at sætte ind med professionel hjælp, og hvis du spørger os, bør du alliere dig med en gulvsliber og klare malerarbejdet selv.

Hvorfor, spørger du naturligvis. Og det skal vi sige dig, hvis du læser med efter billedet.

Malerarbejdet kan du selv klare

Det er svært nok at male. Og kedeligt. Men det er trods alt lettere end at foretage en gulvafslibning på egen hånd, og netop derfor er det bedst, hvis du hyrer en fagmand til gulvene, når du ikke har råd til både gulvsliber og maler.

Vælger du at slibe gulvene selv, er der mange ting, der kan gå galt. For det første kan du komme til at lave slibespor, hvis du sliber i den forkerte retning. For det andet kan du komme til at lave dybe mærker, hvis du lader gulvsliberen stå for længe på samme sted. For det tredje kan det være noget så svært at lave en pæn afslibning i hjørnerne. For det fjerde er det nærmest umuligt at efterbehandle brædderne på egen hånd. For det femte… Ej, det kan vist ikke betale sig at fortsætte. Du har nok fanget pointen.

Men vi er da helt bestemt nysgerrige på, om du vælger det ene eller det andet, så smid gerne en kommentar i kommentarfeltet, hvis du har erfaringer, du gerne vil dele ud af. Måske kan vi andre blive klogere.

More articles