Har du helt styr på det der med gulvafslibning?

25 January 2021
Camilla Skøtt

editorial

Drømmer du om at få dit flotte lyse trægulv tilbage, så du ikke længere skal kigge på de mange ridser, mørke aflejringer, ujævnheder og hvad der ellers har sneget sig ind i løbet af årene – så har du brug for en gulvafslibning.

Langt de fleste danske hjem prydes af trægulve. Enten i enkelte af værelserne eller i hele boligen med undtagelse af badeværelset. Den store popularitet skyldes, at trægulve giver en varm og smuk glød til hjemmet, og ikke mindst at det er en gulvtype, der passer perfekt til det danske klima, hvor vi ikke har brug for kolde klinker, som de har sydpå.

Samtidig spiller trægulve perfekt sammen med den skandinaviske indretning, som mangt en dansker er så glad for, og derfor er der ikke noget at sige til det, hvis du drømmer om at få det oprindelige liv tilbage i dine planker.

Spørgsmålet er bare, om du skal hyre en professionel gulvsliber til at stå for afslibningen, eller om du kan klare den på egen hånd; altså om du har styr på det, som overskriften også spørger.

Det kan være enkelt…

… men det er det ikke nødvendigvis. Har du et helt plant gulv uden massevis af kroge og hjørner, og har du ingen trapper, der skal slibes, så er det ikke usandsynligt, at du kan klare gulvafslibningen på egen hånd. Du skal bare huske at tjekke brædderne for søm, ligesom du skal tjekke, at maskinen fungerer, som den skal, inden du begynder at slibe.

Er det derimod et mere kringlet gulv, der skal slibes, så kan du drage nytte af hjælp fra fagfolk. Jo sværere det er at slibe gulvet, desto større risiko er der nemlig for at træde ved siden af og begå nogle af de klassiske fejl, som kræver tid, kræfter og penge at rette op på igen.

More articles