Hjælp en alkoholiker med den rette alkoholbehandling

24 September 2019
Astrid Pedersen
Hjælp en alkoholiker med den rette alkoholbehandling

Et alkoholmisbrug kan komme snigende, forklædt som et langsomt, men sikkert eskalerende forbrug af alkohol. I et samfund som det danske – og øvrige vestlige samfund i det hele taget – er alkohol indtag et helt almindeligt fænomen, og en ganske integreret del af vores sociale liv. Der bliver ikke set skævt til dig, hvis du bliver en smule overrislet – eller bankelam – ved en festlig lejlighed, for eksempel ved firmaets julefrokost eller til familiefesten.

Det betragtes derimod med en vis form for misbilligelse, når man siger nej tak til et glas vin, en øl eller en sjus. Ligeledes er det heller ikke unormalt, at man nyder alkohol til maden på daglig basis. Fyraftensbajeren er en del af mange menneskers faste rutiner i hverdagens arbejdsliv – og hvem har aldrig kendt til en ellers velfungerende kollega, som åbnede dagen med en lille skarp til at vågne på?

Hvordan ved jeg, om min ven er alkoholiker?

Derfor kan det godt være rigtig svært at spotte en alkoholiker. Men hvis du lægger mærke til, at din vens alkohol indtag ved festlige lejligheder er noget højere end de andres, og at han eller hun suger alkohol til sig som en anden svamp uden at gå i dørken, skal du være på vagt. Dette kan nemlig tyde på, at vedkommende har opbygget det, der kaldes tolerans.

Tolerans er et udtryk for, at man efter længere tids massiv alkohol forbrug ikke længere opnår den ønskede effekt af de våde varer, og derfor kræver større mængder af disse. Øget tolerans betyder dog ikke, at man tåler alkohol bedre – kroppen tager lige så stor skade af de store mængder alkohol, som den ville gøre, hvis vedkommende ikke er alkoholiker. Og derfor er alkoholisme en farlig tilstand, som kræver professionel hjælp. Hos Behandlingscenter Stien kan du få råd og vejledning til, hvorledes du hjælper din ven med at komme i alkoholbehandling.

Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

More articles

14. March 2024

Parkeringsselskab