Hvordan virker akupunktur?

30 december 2018
Lykke Holzmann Søby
Hvordan virker akupunktur?

Bor du i Viborg eller omegn og ønsker du akupunktur Viborg – er det klogt at sætte sig ind i hvad akupunktur er for en størrelse. Akupunktur er en form for behandling, der involverer at indsætte meget tynde nåle gennem huden på bestemte punkter på kroppen til forskellige dybder.

Forskning tyder på, at akupunktur kan hjælpe med at lindre smerte, og det bruges til en lang række andre klager.

Hvordan akupunktur virker videnskabeligt er endnu uklart. Nogle mennesker hævder at akupunktur virker ved at afbalancere vital energi, mens andre mener, at det har en neurologisk virkning.

Akupunktur forbliver kontroversielt blandt vestlige læger og forskere.

Hvad er akupunktur?

En akupunktør vil indsætte nåle i en persons krop med det formål at afbalancere deres energi. Dette kan hjælpe med at øge trivsel og kan endda helbrede visse sygdomme. Betingelser den anvendes til omfatter forskellige former for smerte, såsom hovedpine, blodtryksproblemer og kighoste blandt andre.

Hvordan virker det?

Traditionel kinesisk medicin forklarer, at sundhed er resultatet af en harmonisk balance mellem komplementære ekstremer af “yin” og “yang” af livskraften kendt som “qi”, udtales “chi.” Sygdom siges at være konsekvensen af ​​en ubalance. Qi siges at strømme gennem meridianer eller baner i menneskekroppen. Disse meridianer og energistrømme er tilgængelige gennem 350 akupunkturpunkter i kroppen. Indsætning af nåle i disse punkter med passende kombinationer siges at bringe energiflowet tilbage i den rette balance.

Der er ikke noget videnskabeligt bevis på, at meridianerne eller akupunkturpunkterne eksisterer, og det er svært at bevise, men mange studier tyder på, at akupunktur virker under visse forhold.

Nogle eksperter har brugt videnskab til at forklare akupunktur. Akupunkturpunkter ses som steder, hvor nerver, muskler og bindevæv kan stimuleres. Stimuleringen øger blodgennemstrømningen, samtidig med at aktiviteten af ​​kroppens naturlige smertestillende midler udløses.

Nogle undersøgelser har konkluderet, at akupunktur tilbyder lignende fordele for en patient som placebo, men andre har indikeret, at der er nogle reelle fordele.

Hvis du vil vide mere om akupunktur Viborg – bør du kontakte din lokale akupunktør.

Flere Nyheder