Hvorfor skal du bruge cykelhjelm?

27 februar 2021
Lotte Hindsberg

Svaret på det spørgsmål er ganske enkelt. Den redder din hjerne og i få tilfælde også dit liv. En cykelhjelm der sidder korrekt på dit hoved beskytter din hjerne, pande, nakke og tinding i tilfælde af et uheld. For at en hjelm sidder korrekt skal den sidde stramt på dit hoved. Ikke så stramt at den er ubehagelig, men stramt nok til at den ikke kan falde af.

Den skal som tommelfinger sidde flat på toppen af hoved ca. 2 fingre fra dine øjenbryn. Stropperne skal gå ned omkring ørene og spændes fast under hagen. Den skal ikke sidde så fast at den er ubehagelig, men så fast at den ikke kan falde af.

Danske cykelhjelme skal helst have et CE godkendelse. Det er din garanti for at de er af en kvalitet som er godkendte og passer på dit hoved.

Få råd og vejledning til at finde den rigtige cykelhjelm

Når du skal købe en ny cykelhjelm har du flere muligheder. Du kan købe en online i en web-shop. Husk at sende den retur og find en anden hvis den ikke passer. Du kan også købe hjelmen i en fysisk butik. Fordelen ved det sidste er at du kan få råd og vejledning til at finde den helt rigtige.

Det er også muligt at få hjælp til at få den til at sidde helt korrekt. Det er nemmere end at stå hjemme foran spejlet og prøve sig frem.

Da det er dit hoved og især din hjerne der skal passes på, bør du købe en ny hvis din nuværende cykelhjelm har været udsat for et par bump. Det gælder også, selvom du ikke kan se at den er gået i stykker. Derfor bør du heller ikke falde for fristelsen for at købe en brugt billigt. Du ved ikke om den kan være gået i stykker.

Flere Nyheder