Kom misbruget til livs med en proessionel alkoholbehandling

15 november 2018
Astrid Pedersen
Kom misbruget til livs med en proessionel alkoholbehandling

Hvis du har oplevet et alkoholmisbrug på tætteste hold – det vil sige, selv har været misbruger eller haft en ægtefælle, mor, far, bror eller søster, som røg ud i et misbrug af alkohol – ved du, hvor nemt det er at falde i, og hvor svært det er at komme op igen. Alkohol er den afhængighedsskabende substans, som det er lettest at få fat på herhjemme. Samtidig er der ikke noget tabu forbundet med at have en velspækket vinreol eller et fyldt barskab. Alkoholisme forekommer i alle samfundslag, og er ikke begrænset til mennesker med en særlig social eller økonomisk status, uddannelse eller job. Alle kan blive ramt af risikoen for at udvikle et misbrug – og denne stiger, hvis man samtidig er disponeret for afhængighed.

Mennesker med en særlig disposition er mere sårbare end andre, og falder dermed lettere i. Især i forbindelse med livsændrende begivenheder som kan være vanskelige at overskue konsekvenserne af, for eksempel en grim skilsmisse, et dødsfald, eller en fyring. Så vil denne type mennesker ty til alkohol for at drukne deres sorger, som det så malende hedder. Men alkoholen løser ikke de grundlæggende problemer – snarere tvært imod. Når misbruget lægges oven i de eksisterende kvaler, kan det få katastrofale konsekvenser for den misbrugsramtes liv og levned.

Få professionel alkoholbehandling, før det er for sent

Er du eller en af dine nærmeste kommet ud i et alkoholmisbrug, er der til at held hjælp at hente. Hos Behandlingscenter Søby Park kan du som alkoholmisbruger få professionel alkoholbehandling efter Minnesotamodellen i op til fem uger ad gangen, med mulighed for ambulant opfølgning. På den måde sikres din vej tilbage til en tilværelse uden misbrug, og forsoning med såvel dig selv som de mennesker, du har såret med din destruktive adfærd. Find den bedste alkoholbehandling her

Flere Nyheder