Kort overblik over de dokumenter en boligadvokat hjælper dig med

11 januar 2021
Maya Hindsberg

Der er mange ting at forholde sig til, når man skal købe nyt hus eller ny lejlighed. Ikke alene skal man i banken, måske flere, hvis man gerne vil finde det bedste låne tilbud, og så skal man selvfølgelig finde den rette bolig. Når man har fundet huset, man gerne vil, skal man dog se på nogle af de mange dokumenter, som viser, hvorvidt huset faktisk er et godt køb. ‘

Der skal man f.eks. se på energimærket, som fortæller, om det energimæssigt er til at sammenligne med andre huse. Der er også elinstallationsrapporten, som fortæller om husets byggetekniske stand ift. elektriske installationer.

Købsaftalen 

Købsaftalen er den vigtigste aftale, når det kommer til din bolighandel og derfor også det vigtigste dokument at sætte sig ordentligt ind i. Der kan en boligadvokat være en rigtig god ide, at have med inde ovre. Helst inden du skriver under, da du, hvis du skriver under, er bundet til kontrakten, og derfor ikke kan trække dig uden, at det koster mange penge. Du kan dog også få et advokatforbehold, som gør, at du har et bestemt antal dage til at få din advokat til at se aftalen igennem, og forlade den, hvis den ikke er god nok. Læs mere om en boligadvokat på https://eboligadvokat.dk/boligadvokat-koebenhavn/

Ejerskifteforsikringen

En ejerskifteforsikring er en rigtig god ide at få tegnet, når du skal købe bolig. Den er særlig god, hvis der er skjulte skader på boligen, som enten ikke er blevet nævnt i tilstandsrapporten eller elinstallationsrapporten. Det er helt frivilligt at investere i den her form for dækning, men man plejer at blive glad for den. Forsikringen kan tegnes for enfamilieshuse, rækkehuse, sommerhuse, ejerlejligheder mm.

Det er dog ret atypisk at gøre det for en lejlighed, da man skal udarbejde en tilstandsrapport på hele bygningen og ikke kun lejligheden. Så hvis du gerne vil sikre dig imod uforudsete udgifter på baggrund af fejl og mangler, er det en god ide.

Flere Nyheder