Kryptér dine persondata
Man snakker om persondata som aldrig før, og specielt beskyttelsen af disse, opbevaringen og brugen af dem er kommet meget i højsæde, som de fleste nok næppe har tænkt over før – men som man bestemt burde have gjort.
Når vi begår os på nettet, så efterlader vi jo digitale fodspor hele tiden, og det gælder både, hvis man lægger et billede op af sig selv, eller man handler med kreditkortet, som jo udelukkende er øget hastigt gennem den senere tid.
Forretningerne bruger vores færd på nettet til at regne ud, hvordan de skal målrette kampagner mod os med produkter, der måske kunne tænke sig at passe på til vores personlighed og behov.
Og man siger som bekendt også, at når noget først er endt på nettet, så forsvinder der aldrig igen. Bevares, nogle ting skal man meget målrettet gå efter at finde, og andet skal man være hacker for at finde – men de data findes derude!
Så når der nu er kommet flere regler om, hvor længe firmaer må gemme på ens persondata, så er det udelukkende til forbrugerens gode.
Man kan selvfølgelig bruge nettet på en lukket browser eller ved at være inkognito, så man ikke i samme omfang efterlader sig digitale spor, men derfor er man stadig udsat – specielt hvis man bliver søgt efter specifikt.
Skal man være meget mere sikker på, at man er beskyttet, så bør man kryptere ens persondata, og kan man ikke selv finde ud af det, så bør man bede et sikkerhedsfirma eller andre troværdige instanser til at gøre det for en.
Man kan dog nok aldrig være på den helt sikre side, og udviklingen fortsætter på det punkt, men så er det med at følge med den.
Du kan læse meget mere om persondata og rettighederne til disse ved at følge dette link: https://www.holst-law.com/forretningsomr%C3%A5der/persondata.aspx