lad en boligadvokat rådgive dig om boligkøb

14 April 2020
Astrid Pedersen

editorial

Står du for at skulle købe din allerførste bolig, står du samtidig over for en af de største beslutninger i dit liv – og måske den allerstørste økonomiske udskrivning, du nogen sinde har foretaget.

Derfor er det vigtigt, at du træffer denne beslutning på grundlag af omtanke og et nøje udført stykke forarbejde. På den måde kan du nemlig sikre dig imod grimme økonomiske overraskelser i din fremtid, som kan ende med at gøre din boligdrøm til et sandt mareridt. Og til det formål er det fornuftigt at alliere sig med en dygtig og erfaren boligadvokat.

Hvordan kan en boligadvokat hjælpe mig som køber?

Hvis du aldrig før har hørt om en boligadvokat kan det godt være svært at se hvad du skal stille op med en sådan. Du har sikkert allerede stiftet bekendtskab med en ejendomsmægler, som har været så venlig at præsentere dig for en række passende boliger.

En ejendomsmægler lever af at sælge boliger, og er således udelukkende ude på at få dig til at købe. Det er nemlig på den måde han eller hun tjener sine penge. Dette er ikke sagt for at bringe ejendomsmæglere i miskredit – de gør jo bare deres arbejde. Men det er dit eget ansvar at sikre dig, at du er helt a jour med samtlige forhold omkring handelen og boligen, som kunne påvirke din beslutning om et køb.

Dette betyder, at du selv skal gennemgå diverse dokumentation som vedrører boligen og den ejendom den eventuelt er beliggende i. Det kan for eksempel dreje sig om bolig foreningens budgetter og regnskaber, referater af bestyrelses møder og genereal forsamlinger, eller servitutter og lokal planer for det område i hvilket dit nye hus er placeret.

Til alt dette kan du få hjælp af en uvildig boligadvokat, som efter gennemlæsning kan rådgive dig angående dit boligkøb. Du kan finde ham eller hende på eboligadvokat.dk – læs mere her.

More articles