Malerfirma: Sjusk ikke med kvaliteten af din maling

20 december 2020
Camilla Skøtt

Synes du også, at det er dyrt at købe maling? Og er du fristet af at vælge den billige variant, hvor du sparer flere hundrede kroner? Så er du ikke den eneste! Men det er ikke nødvendigvis den billigste løsning – og det er helt sikkert ikke den bedste.

Der er forskel på maling. Så enkelt kan det siges. Og der er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Sådan er det altid, og sådan er det også, når det kommer til maling. Men betyder det, at du aldrig må købe den billige maling? Ikke nødvendigvis – det afhænger af, hvad du skal bruge malingen til.

Vi har talt med et malerfirma for at få et par gode råd til valg af maling – læs dem under billedet.

Kvalitet til de vigtige ting

Når det kommer til maling, så handler kvalitet om flere ting. Først og fremmest er en maling af god kvalitet lettere at arbejde med, og det betyder, at der er større chancer for at undgå helligdage og løbere. Derudover dækker en god maling bedre end en dårlig, og derfor skal du ikke bruge nær så meget; faktisk risikerer du, at den billige maling bliver dyrere i sidste ende, fordi du skal bruge meget mere (og male flere gange), før væggen er ordentligt dækket.

Skal du så altid købe den dyre maling? Nej – hvis du skal male et mindre område eller en væg, som du har tænkt dig at male over igen inden længe, så kan du sagtens vælge en af de billigere malingtyper. Men skal du male i køkkenet eller på børneværelset – steder der bliver brugt og bliver beskidte – så er det helt essentielt med en god kvalitetsmaling, der kan vaskes uden at gå i stykker, og som dækker godt.

Derfor (som overskriften siger): Vælg en god maling, når du skal male de vigtige rum.

Flere Nyheder