Manufacturing Execution Systems: Så bliver produktionen ikke lettere!

01 October 2022
Camilla Sørensen

editorial

Det siger sig selv, at produktionen ikke bliver nemmere. Forvandlingen af råvarer til færdige varer kræver altid en stor indsats og koordinering. Det er her, Manufacturing Execution Systems (MES) kommer ind i billedet – til at styre og drive produktionsprocessen og levere oplysninger til optimering og forbedring af produktionen.

MES er en vigtig del af moderne produktion, der forbinder, overvåger og styrer komplekse produktionssystemer og datastrømme. Ved at sikre en effektiv gennemførelse af produktionsvirksomheden bidrager MES til at forbedre produktionen generelt!

Er det ikke en stor udgift?

Det korte svar er nej – et MES-system vil hurtigt betale sig selv tilbage ved at reducere skrot, forbedre kvaliteten og leveringen til tiden og reducere antallet af tekniske ændringsordrer.

Så hvis du ønsker at strømline produktionen og forbedre din bundlinje, er et MES-system bestemt værd at overveje.

Når det er sagt, så koster det naturligvis en del penge at komme i gang. Men undersøgelser har vist, at investeringen er tjent hjem i løbet af et til tre år, og besparelserne fortsætter længe efter det.

Manufacturing execution systems

Spar penge på den lange bane

Ud over de håndgribelige fordele giver MES også immaterielle fordele, som kan spare dig penge i det lange løb. F.eks. bedre datakvalitet og lettere overholdelse af regler.

MES udvikler sig konstant

MES-markedet vokser hurtigt i takt med, at producenter over hele verden anerkender dets potentiale. Og det er ikke kun store virksomheder, der nyder godt af det – også små og mellemstore virksomheder ser fordelene ved MES.

Der findes mange forskellige typer MES-systemer, så det er vigtigt at vælge et, der passer til din virksomhed. Men uanset hvilket system du vælger, kan du være sikker på, at det vil hjælpe dig med at strømline produktionen og forbedre din bundlinje! Det er nemlig, hvad du som minimum kan forvente, hvis du implementerer systemet i din virksomhed.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://allas-sport.se/

https://dinsport.se/

https://idrottsnytt.se/

https://sport-friskhet.se/

https://sport-idrott.se/

https://sportbloggaren.se/

https://sportlek.se/

https://sportochmotion.se/

https://sporttavlan.se/

https://sporttid.se/

https://sporttillbehör.se/

https://tidenssport.se/

More articles