Sådan skal man bruge håndspritdispenseren

22 september 2021
Anders Lundtang Hansen

Det burde være noget så oplagt, hvordan man bruger sådan en dispenser med håndsprit, som eventuelt kunne være købt hos https://haandspritdispensere.dk/ til brug derhjemme eller fx i et firma eller en butik, hvor der er mange mennesker, så man formindsker chancen for spredning af bakterier.

Men mange mennesker tror, det bare lige er nok, hvis de har fået spritten i hånden, og vender og drejer dem lidt, at så er det godt nok.

Men en desinfektion sker ikke bare så automatisk og hurtigt, så man skal næsten se på det som sæbe, man skal gnide godt ind i hænderne på samme måde, som når man virkelig skal vaske hænder.

Hvis man har arbejdet i et servicefag, så har man formentlig set en plakat med, hvordan man skal vaske ens hænder korrekt, og det er det samme, du skal huske at gøre med den håndsprit.

Få godt og nok med håndsprit ind i hænderne 

Nogle af disse dispensere virker ved, at man skal trykke på dem, så der kommer sprit ud, mens andre virker automatisk.

Nogle gange får man noget tyndtflydende stads, der lugter som billig spiritus, andre gange ligner det en klump gennemsigtig gelé, og så er der de gange, hvor det skummer så meget, at man tror, det er sæbe.

Det plejer at være nok at trykke en enkelt gang, og man skal ikke høste mere fra den dispenser, end hvad den sender ud ved en enkelt markering, hvis den er automatisk.

Så skal man gnide og gnubbe hænderne godt ind i det, og det skal på oversiden, undersiden, mellem fingrene og næsten op under neglene.

Kan man komme til det, så kan man da også lige tage starten af håndleddene med, men man skal blive ved, indtil der ikke er noget væske at mærke eller tydeligt at se.

Flere Nyheder