Stenslag i forruden – kan det repareres eller skal den skiftes?

20 January 2019
Camilla Skøtt
Stenslag i forruden - kan det repareres eller skal den skiftes?

Der er ikke meget, der er mere irriterende end et stenslag i forruden på din bil; det skulle da lige være, hvis stenslaget er så stort, at du er nødt til at skifte forruden. Men hvordan er reglerne egentlig på området?

At skifte forruden på din bil er en stor udskrivning i forhold til at få repareret et stenslag, og derfor er det godt at kende reglerne, så du ikke ender med at bruge flere penge end højest nødvendigt – og så du ikke kører i en ulovlig bil.

Kan bilen gå gennem syn?

Kort sagt kan man sige, at hvis din forrude skal være lovlig, skal den kunne gå gennem et syn på trods af stenslaget, og det afhænger af to forskellige ting: størrelsen på skaden og placeringen på ruden.

Sidder stenslaget lige over bilens rat, skal ruden skiftes, hvis skaden er mere end 3 mm i diameter eller hvis der er flere små skader på samme område.

Sidder skaden enten til højre eller til venstre for rattet, skal forruden skiftes, hvis skaden er større end 10 mm i diameter og revnerne samtidig er længere end ca. 50 mm.

Hvis stenslaget sidder i passagersiden, skal ruden først skiftes, hvis skaden er større end 30 mm i diameter og revnerne er længere end ca. 150 mm.

Hent priser ind

Hvis du vil kende ny forrude bil pris, kan det betale sig at kontakte to-tre forskellige reparatører for at høre, hvor meget det koster. Der kan nemlig være store prisforskelle fra virksomhed til virksomhed, og der bestemt ingen grund til at betale mere end højest nødvendigt. Vær dog opmærksom på, om den forrude, du bliver tilbudt, er af høj kvalitet og desuden om reparatøren bruger godkendt lim m.m. – det af nemlig afgørende for, hvor længe din nye forrude holder, og hvor godt den modstår nye stenslag.

More articles

14. March 2024

Parkeringsselskab