Sådan laver du et budget

11 February 2020
Silje Hansen

editorial

Du er sikkert bekendt med, at når du skal låne penge i banken, at du ofte vil blive spurgt om et budget for enten din privatøkonomi eller økonomi i virksomheden. Det er en meget normal proces, for at se om du har været realistisk i forhold til din økonomi og ikke mindst forhold til dit rådighedsbeløb. Et rådighedsbeløb er det beløb, du har til rådighed om måneden efter du har betalt alle dine faste udgifter. Det er oftest ud fra dette, der giver en indikation om, hvor meget du har mulighed for at kunne afdrage med til lånet. 

De fleste låneudbydere online i dag stiller ikke krav til at få fremsendt et budget. Her bliver du ofte vurderet ud fra din årsopgørelse og seneste lønsedler. Uanset hvad meget eller hvor lidt du står og skal låne, kan vi give de varmeste anbefalinger til at lave et budget. Et budget kan være med til at give dig selv et nærmere indblik i din egen økonomi og et overblik over alle dine udgiftsposter. Der er sikkert en af posterne, som vil komme bag på dig. 

Hvordan laver du et budget?

Når du skal lave et budget, kan det være aktuelt at få fremsendt en rapport over dine transaktioner på dine konti de seneste 6 måneder. Her får du et reelt billede af dine økonomi, som den typisk vil se ud her og nu. Der kan måske være nogle fremtidige poster, du bør overveje om det har en relevans for din økonomi eller ændringer på de enkelte poster.

Vi anbefaler at du laver en oversigter over dine indtægter. Typisk vil det være løn, men kan også være andre indtægtkilder som børnebidrag eller hvis du løbende udlejer din bil eller bolig.

Når du har gjort det anbefaler vi at du laver en oversigt over alle dine udgiftsposter. Det kan være husleje, forsikringer, afdrag på bil, abonnementer, tjenester eller hvis du har et bestemt madbudget. Det er altid en fordel at runde op, hvis du er i tvivl. 

Når du har fundet frem til dit rådighedsbeløb, kan du med fordel se dine lånemuligheder hos hurtigudbetaling.dk.

More articles