Fotobog samler nyt og gammelt

Kan du huske en gang, hvor man var meget opmærksom på, hvor mange billeder man havde tilgængelig i sit fotografi-apparat?

Man vidste præcist, hvornår man havde et øjeblik, der var værd at tage billede af, og så håbede man ellers bare, at der ikke gik båndsalat i den fysiske film.

Desuden havde man ingen chance for at regne ud, om slutresultatet ville blive godt eller ej, da det først var ved fremkaldelsen – som man skulle vente lang tid på fra aflevering til færdig-modtagelse – at man kunne se, om ens motiver var blevet til noget, ikke havde for meget lys, var uskarpe eller mørke at se på.

Men man elskede billederne!
For det var ikke altid, man tog billeder dengang, og de billeder skulle gerne være til gengivelse og forevigelse af opleveser og minder, som man gerne ville se tilbage på alene eller med andre.

Derfor var det også populært for bare 20-25 år siden, at man satte de fremkaldte billeder ind i en skrapbog og anførte årstal på den, så man altid kunne hive den frem og for eksempel vise dem til gæster.

Nu om dage ejer alle via videreudviklingen fra digital-kameraer et foto-apparat i deres telefoner. Man skyder billeder konstant, da de ikke fylder noget, og man kan løbende se resultatet på dem, redigere i dem og sende dem rundt online, så de faktisk aldrig antager en fysisk form.

Kunne det ikke være fedt at genindføre tanken med en skrapbog, hvor man indsætter billeder, man for eksempel printer ud på godt papir, til at blive sat ind i en bog?

Man kan få tilbud på fotobog via dinfotobog.dk, hvilket kan være at betragte som en genindførelse af den gamle skrapbog bare i moderne form, så den gamle og nye verden kan mødes i form af den moderne teknologi og den gammeldags tendens med at indsætte fremkaldte billeder i en skrapbog.